Koprivnica: Zaražena osoba iz zdravstva koja radi u Zagrebu

24.06.2020.

11:27

Autor: HRT

default error photo
Zaražena osoba je u samoizolaciji, a u tijeku je i epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata te se može očekivati još pozitivnih uzoraka testiranih na koronavirus.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je jedna osoba novozaražena u toj županiji u posljednja 24 sata. Radi se o osobi koja je zaposlena u zdravstvenom sustavu na području Grada Zagreba gdje ima prijavljeno boravište, dok je prebivalište prijavljeno na području Koprivničko-križevačke županije.

Zaražena osoba je u samoizolaciji, a u tijeku je i epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata te se može očekivati još pozitivnih uzoraka testiranih na koronavirus. Od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije ukupno je zabilježeno 96 oboljenja COVID -19 infekcijom.

Kako bi se sustav socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije dodatno zaštitio od potencijalnih ugroza uzrokovanih koronavirusom, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na prijedlog Tima za pomoć, praćenje i nadzor u provedbi sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, pokreće  projekt edukacije „Zajednica u zajednici“.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!