14:39 / 18.07.2020.

Autor: HRT/Hina

Koprivnički prosvjed podrške mještanima Viškova

Piškornica, arhivska fotografja, foto:  Damir Spehar/PIXSELL

Piškornica, arhivska fotografja, foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predstavnici građanske inicijative "Koprivnica kakvu zaslužujemo", okupili su se u subotu ispred odlagališta otpada Piškornica.
Predstavnici građanske inicijative "Koprivnica kakvu zaslužujemo", okupili su se u subotu ispred odlagališta otpada Piškornica nedaleko od Koprivnice, koje bi trebalo biti Regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, u znak podrške mještanima Viškova.

Nije ih bilo mnogo, no na ovaj način, kazali su, žele dati podršku mještanima Viškova koji su u isto vrijeme prosvjedovali ispred tamošnjeg Centra za gospodarenje otpadom Marišćina.

- Dajemo podršku, jer smo svjesni da nas u Podravini čeka sličan scenarij. Izbjegava se javna rasprava, u studiji izvodljivosti nije dobro obrazloženo kakav će biti utjecaj otpadnih voda niti od kuda će sve stizati smeće, rekao je predstavnik inicijative Siniša Bosana.

Dodao je kako zbog svega toga i mnogih drugih stvari zahtijevaju provođenje referenduma o gradnji planiranog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica nedaleko od Koprivnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!