17:53 / 25.11.2018.

Autor: Marija Matoš/Melita Šare/I.H./HRT

"Korak u život" - da lakše zakorače u ljepšu budućnost

-

-

Foto: - / -

I Sanji i Ani pomogla je humanitarna akcija "Korak u život". Da lakše zakorače u ljepšu budućnost.
Prije deset godina Rotary klub Zagreb Kaptol pokrenuo je humanitarnu akciju "Korak u život." Otada svake godine stipendiraju mlade koji nakon srednje škole, zbog zakonskih ograničenja, moraju napustiti domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i udomiteljske obitelji. Omogućuju im školovanje i pružaju priliku za stjecanje visokog obrazovanja kako bi lakše zakoračili u život.

Prijenos svečanog humanitarnog koncerta kojim se prikupljaju sredstva za školovanje 10. generacije stipendista Rotary kluba, možete pratiti na Drugom programu HRT-a do 23.05. 

Humanitarna akcija "Korak u život" pomogla je i Ani i Sanji da lakše zakorače u ljepšu budućnost

Ana Kvesić (22) živi u podstanarskom stanu u Osijeku. Studentica je 4. godine na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti osječkog sveučilišta. 'Da nema stipendije, ne bih mogla studirati kao svi drugi jer bih morala naći posao koji bih morala raditi, vjerojatno puno radno vrijeme tako da bi moje fakultetske obveze vjerojatno morale patiti zbog toga i vjerojatno ne bih mogla sve završiti', kaže Ana.

I Sanji Krznarić su 22 godine. Živi u Zadru i na 4. je godini studija engleskog i španjolskog jezika. 'S tih 1600 kuna ja si mogu platiti studentski dom, hranu u menzi, možda neko putovanje si omogućiti ako uštedim nešto, i u biti potrepštine koje svakom studentu trebaju', kaže Sanja.

Voli putovati pa će u siječnju posjetiti Španjolsku u sklopu programa Erasmus. 'Volim istraživati nove kulture, svijet. Ispunjava me', dodaje. Ana želi biti učiteljica. 'Razmišljala sam što bih voljela raditi i znam da volim raditi s djecom, a i ja sam imala jako dobru učiteljicu tako da mi se sviđao njen posao pa sam se i ja vidjela u tome', kaže.

Na stipendiji zagrebačkog Rotari kluba Kaptol neizmjerno su zahvalne. 'Ne bih mogla biti redoviti student da nema stipendije već bih se fokusirala na posao i da si mogu platiti stanovanje, prehranu i ostalo', kaže Sanja. 'Smatram da je odlična i pruža mogućnosti nama koji inače ne bi mogli nikako vjerojatno do toga doći tako da puno pomaže', rekla je Ana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!