"Korisnici domova za starije hrle po treću dozu!"

25.11.2021.

15:01

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV

Milica Sučić, ravnateljica Doma za starije osobe Dubrava

Milica Sučić, ravnateljica Doma za starije osobe Dubrava

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Stariji sugrađani su zasigurno jedna od najviše pogođenih skupina kad se radi o pandemiji korona virusom, a pogotovo korisnici domova za starije koji određeno vrijeme nisu bili u mogućnosti vidjeti svoje najbliže. 

Milica Sučić, ravnateljica Doma za starije osobe Dubrava kaže kako je danas ipak lakše nego prošle godine, s obzirom da je u međuvremenu došlo cjepivo.

- Situacija je puno bolja, prva faza je nemjerljiva s današnjom, s obzirom na to da su tada bile uvedene zabrane izlaska iz sobe, a danas naši korisnici normalno izlaze u trgovine i kod frizera. Posjete su u to vrijeme bile zabranjene, a danas je sve slobodno uz određeno pridržavanje epidemioloških mjera, kaže Sučić za "Dobro jutro, Hrvatska".

Većina korisnika Doma za starije osobe Dubrava je cijepljeno, a Sučić kaže kako su brzo usvojili navike mjera.

- Mi smo odmah imali 96 posto cijepljenih, a sada kada je treća doza - oni su hrlili da im se to ne bi onemogućilo. Taj osjećaj slobode je za njih značajan, ističe i dodaje kako je život u domu umirovljenika život u kući mudrosti.

- To su ljudi koji su već bili na našem mjestu, koji imaju iskustvo prihvaćanja svega onoga što život donosi. Ono što je ključno je jednostavnost i neopterećivanje ičim, prihvaćanje i disciplina s puno osmijeha i ljubavi, jer život tako brzo prolazi, zaključuje Sučić.

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!