18:32 / 24.11.2020.

Autor: Melita Šare/Dnevnik/IMS/.M.Š./HHRT

"Korona party" u Zadru na kojem je navodno bilo 200 ljudi

-

-

Foto: - / -

Ilegalne masovne zabave mladih u vrijeme epidemije postaju sve veća opasnost za zdravlje.
Ilegalne masovne zabave mladih u vrijeme epidemije postaju sve veća opasnost za zdravlje.

Prošle subote u Zadru se, prema informacijama koje "cure" u javnost, na jednoj takvoj okupilo čak dvije stotine mladih, rečeno je u Dnevniku HTV-a. Policija provodi istragu koja bi trebala dovesti do organizatora zabave.

Koliko god bili koordinirani ovi "lovci na corona partije", ilegalnim zabavama na kojima se širi zaraza, teško je ući u trag.

A sve je počelo informacijom od više izvora zadarskoj civilnoj zaštiti da će se u subotu navečer na Višnjiku održati zabava.

Civilna zaštita više od sat i pol "češljala" je južni dio Višnjika. No tek jutro poslije uspjeli su, zahvaljujući osobi koja je bila na zabavi, doznati lokaciju te su o tome obavijestili policiju.

- Nismo uspjeli doći do ikakvih podataka osim što smo uočavali u tu kasnu uru manje grupe tinejdžera koji su, prema svemu sudeći, napuštali neku zabavu, ističe voditelj postrojbe Civilne zaštite Zadar Mate Lukić.

Sin vlasnika sporne zgrade, koji nije htio pred kamere, kaže da je protekle subote slavio 24. rođendan te da je na proslavi bilo dvadeset ljudi, poslije i manje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!