17:05 / 26.06.2020.

Autor: S.M./I.Z./HRT

Koronavirus i u zatvoru u Remetincu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zatvorenik je završio u izolaciji, a trojica pravosudnih policajaca, koji su s njim bili u kontaktu, poslani su u samoizolaciju
Koronavirus je ušao i u zatvor u Remetincu. Naime, kako je potvrđeno iz Ministarstva pravosuđa, jedan zatvorenik kojem je određena kazna u trajanju od osam dana zbog počinjenog prekšraja, pozitivan je na bolest Covid-19, objavio je Hrvatski radio.

Iz Ministarstva pravosuđa potvrdili su da je zaraženi u zatvor došao prije dva dana, u srijedu 24. lipnja, a prilikom prijema nije pokazivao nikakve simptome bolesti. Ističu kako su pravosudni službenici, koji su sudjelovali u postupku zaprimanja zatvorenika, koristili svu zaštitnu opremu te zasad nijedan zatvorenik niti službenik zatvora nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, niti druge simptome razvoja Covida-19.

Sve osobe koje su bile u kontaktu s prekršajnim kažnjenikom, navode, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana bit će testirani na koronavirus. Iz Ministarstva napominju kako u ostalim kaznenim tijelima nije zabilježen spomenuti virus ni kod zatvorenika, niti kod službenika i namještenika kaznenih tijela.

Navode i kako njihova Uprava za zatvorski sustav i probaciju nastavlja sa svakodnevnim praćenjem epidemioloških pokazatelja o riziku od bolesti uzrokovane koronavirusom. Uz to, dodaju, nastavljaju i s poduzimanjem odgovarajućih mjera, u svrhu pravovremenog otkrića eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njenog daljnjeg širenja kako bi se zaštitilo zdravlje svih osoba lišenih slobode.
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!