21:05 / 18.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Koronavirus na 14 dana zatvorio Krateks d.d.

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Direktorica Krateksa, Iva Pezer, kazala je da prekid rada na dva tjedna neće bitnije utjecati na poslovanje tvrtke, budući da je ovo inače razdoblje smanjenog obujma rada.

Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su iz te tvrtke, koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije nakon provedenih izvida odredila je samoizolaciju za više od 200 zaposlenika Konfekcije ženske modne odjeće Krateksa d.d., od ukupno njih 236. Budući da je 25 ljudi na dugotrajnom bolovanju, a za svega šestero djelatnika koji rade na izdvojenim radnim mjestima nije izrečena mjera samoizolacije, s preostalih nekoliko zaposlenika nije moguće osigurati procese proizvodnje, priopćili su iz Krateksa. Uprava tvrtke donijela je odluku da se Krateks privremeno zatvara do isteka mjere samoizolacije od 14 dana. Tvrtka bi trebala nastaviti s radom 2. listopada.

Direktorica Krateksa, Iva Pezer, kazala je da prekid rada na dva tjedna neće bitnije utjecati na poslovanje tvrtke, budući da je ovo inače razdoblje smanjenog obujma rada.

- Nama je ovo razdoblje međusezone i smanjenog obujma rada u pogonu. Obavijestili smo sve naše kupce da za dva tjedna odgađamo termine isporuke robe i moram zahvaliti našim kupcima i partnerima što su pokazali razumijevanje za našu situaciju, rekla je Pezer i dodala da je tvrtka trebala ići na kolektivni godišnji od početka listopada, samo što je, napomenula je, godišnji došao ranije. U Krateksu su se, kako kaže Pezer, poštovale sve epidemiološke mjere, od pregrada između zaposlenih, socijalne distance, dezinficiranja prostora, nošenja maski.

Stanje u Krateksu, kao i cjelokupnu epidemiološku situaciju u Krapinsko-zagorskoj županiju, komentirao je župan Željko Kolar ističući da je sve pod kontrolom, ali da bi ovakvi slučajevi vrlo lako mogli rezultirati novim žarištem.
Zbog toga je još jednom pozvao sve građane da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera. Ponovio je kako će, ako dođe do dvoznamenkastog povećanja oboljelih na dnevnoj razini u Krapinsko-zagorskoj županiji, doći do pooštravanja epidemioloških mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!