07:39 / 28.07.2021.

Autor: M.M./HRT

Koronavirus - najnovije informacije

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Davorin Visnjic / Pixsell

U Hrvatskoj su jučer zabilježena 193 nova slučaja zaraze koronavirusom. Nije bilo preminulih.

Postotak cijepljenih u Dalmaciji i dalje je ispod državnog prosjeka. U Šibensko-kninskoj županiji cijepljeno je 41 posto odraslog stanovništva. Raste i broj hospitaliziranih. U Šibenskoj bolnici ih je 15. 


Koronavirus se probio i u dom za starije na području Grada Biograda. Virus je ušao preko zaposlenika koji nisu cijepljeni, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. 

- Svi štićenici, korisnici doma su cijepljeni, starije su životne dobi i sa lakšim su simptomima. Nadamo se da će tako i ostati, izjavila je Drina Bešenić, načelnica Stožera civilne zaštite Biograda. 

Posljednjih dana povećava se zanimanje građana za cijepljenje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je s 30 posto cijepljenih trenutačno pri dnu ljestvice procijepljenosti u Hrvatskoj.

U Spaladium areni na dan se cijepi oko 1500 osoba, što je 30-ak posto više nego proteklih tjedana. Počelo je i cijepljenje turista.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!