17:08 / 12.08.2020.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Koronavirus u dječjem vrtiću u Matuljima

Ilustracija (foto: Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL)

Ilustracija (foto: Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Poduzete su sve epidemiološke mjere - u samoizolaciju je poslano šestero djece i petero djelatnika vrtića.
Na području Primorsko-goranske županije petero je novozaraženih korona virusom. Troje su kontakti ranije oboljelih, a dvije osobe zarazile su se na ljetovanju, Među njima je i jedna djelatnica Dječjega vrtića u Matuljima.

No, nema mjesta panici, vrtić normalno radi. Poduzete su sve epidemiološke mjere da bi se spriječilo širenje zaraze među djecom. Iz tog razloga, nakon što se saznalo za oboljelu odgajateljicu vrtića Matulji, u samoizolaciju je poslano šestero djece. U samoizolaciji je i petero djelatnika vrtića prema današnjem službenom priopćenju epidemiologa, iako ravnateljica Vrtića kaže da su u izolaciji tri djelatnika s kojima je postignut bilo kakav kontakt te oboljela odgajateljica.

Epidemiolozi opetovano upozoravaju da su najveća žarišta zaraze ljetovanja i boravak u klubovima i kafićima, to jest u zatvorenom prostoru.

- Nažalost, čim smo saznali da je jedna naša kolegica pozitivna, u cijelosti smo proveli sve mjere i sve naputke. Ostala djeca mogu dolaziti u vrtić, oni su preseljeni u drugi prostor, a danas ćemo temeljito poslije rada vrtića obaviti dezinfekciji tog prostora, dolazi nam iz Crikvenice eko sustav, rekla je Jelena Stipić, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji.

- Ovaj problem okupljanja ljudi, pogotovo u zatvorenim prostorima noćnih klubova, takav način turističke potražnje, takav način odmora ipak u ovim uvjetima epidemije nije prihvatljiv. Pozvao bih naše ljude na oprez, rekao je Vladimir Mićović, ravnatelj NZZJZ PGŽ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!