12:52 / 17.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

Koronavirus u osječki KBC ušao kroz hitni prijam

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Testirano je 240 uzoraka, a osobe pozitivne na COVID-19 su iz Osijeka, Đakova, Valpova, Donjeg Miholjca i Belog Manastira.
Do proboja koronavirusa na dijelu Klinike za unutarnje bolesti osječkog KBC-a došlo je preko odjela hitnoga prijma pa taj dio Klinike neće primati nove pacijente, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Stožer je prethodno priopćio kako je od sedam novoboljelih troje djelatnika Klinike te četvero pacijenata pa je, u suradnji s epidemiolozima, zatvoren navedeni dio Klinike, pacijenti su izolirani i provode se potrebne epidemiološke radnje.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović izjavio je novinarima da je ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić na sjednici Stožera izvijestio kako je do proboja virusa došlo kroz hitni prijam jer je jedan zaprimljeni pacijent bio pozitivan na koronavirus.

Kada imate bolesnika na hitnom prijmu, naravno, prvo mu želite spasiti život, tako je bilo i ovdje. Do probijanja je došlo preko pacijenta koji je bio pozitivan, pa su se djelatnici, iako su imali zaštitnu opremu, nekako uspjeli zaraziti, pojasnio je Ivanović.

Dodao je kako taj dio bolnice neće primati nove pacijente i bit će 14 dana u svojevrsnoj izolaciji.
 
(Hina) xivuc ymć

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!