10:14 / 14.09.2020.

Autor: Vladimir Šetka/HRT

Koronavirus ušao u zadarski dječji vrtić

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Koronavirus ušao je i u zadarsku podružnicu dječjeg vrtića Jordanovac, koji je u sklopu samostana školskih sestri franjevki.
Na području Zadarske županije 5 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Po dvije novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra i Općine Poličnik, a jedna sa područja Općine Posedarje.

Koronavirus - iz minute u minutu

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 150  uzoraka, u samoizolaciji je 559 osoba, a nadzor je istekao za njih 7049.  U Općoj bolnici  Zadar ukupno je hospitalizirano 12  bolesnika oboljelih od COVID-19 od kojih je troje na COVID JIL-u na respiratoru.

Jedna od zaraženih osoba radi u zadarskoj podružnici dječjeg vrtića Jordanovac, koji je u sklopu samostana školskih sestri franjevki. Nakon što je tijekom vikenda časna sestra-odgajateljica dobila pozitivan nalaz na Covid-19, epidemiolozi su preporučili samoizolaciju za 52 djece i djelatnike. Naime, riječ je o izravnim kontaktima zaražene časne sestre. 

U zadarskom gradskom Upravnom odjelu za odgoj i školstvo doznajemo kako je u osnovnoj školi Bartola Kašića već nekoliko dana u samoizolaciji jedno razredno odjeljenje, jer je na koronavirus pozitivan jedan učenik, a u svim školama kojima je osnivač Grad Zadar ukupno je zaraženo dvoje učenika i jedan zaposlenik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!