10:29 / 22.06.2020.

Autor: Hina/HRT

Koronavirusom zaražen pacijent koprivničke Opće bolnice

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon epidemiološke obrade, iz opreza mjerom kućne samoizolacije obuhvaćena su i četiri zdravstvena djelatnika.
Koronavirusom je zaražena jedna osoba na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o pacijentu koprivničke Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek".

Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u nedjelju kako je taj pacijent prije daljnje medicinske obrade testiran na COVID-19 te je nakon prvog negativnog nalaza ponovnim testiranjem potvrđen kao zaraženi.

- Pacijent je, zajedno s još četiri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu, zbrinut i premješten u izolaciju na Infektivnom odjelu koprivničke bolnice, sukladno protokolima i uputama koje propisuju parametre zbrinjavanja infektivnih pacijenata - navode u Stožeru.

Dodaju kako su, nakon epidemiološke obrade, iz opreza mjerom kućne samoizolacije obuhvaćena i četiri zdravstvena djelatnika.

Stožer je s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju na telefonskoj sjednici onio i zaključak o zabrani posjeta i izlazaka korisnika ustanova u socijalnoj skrbi  odnosno domova za starije i nemoćne osobe na području županije, privatnih obiteljskih domova i udomiteljskih obitelji, te je do daljnjega ukinuo posjete u koprivničkoj bolnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!