13:13 / 05.07.2019.

Autor: HRT

Kosor: U Saboru neće ni doći do rasprave o Kuščeviću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kosor smatra da vladajuća većina nije ugrožena, a HSLS ostaje pri stavu oko Kuščevića kojeg nije htio podijeliti s novinarima.
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je da u Hrvatskom saboru neće ni doći do rasprave o povjerenju ministru uprave Lovri Kuščeviću, izrazivši uvjerenje da će do idućeg utorka ili srijede sve biti riješeno unutar vladajuće koalicije.

Kosor smatra da vladajuća većina nije ugrožena, a HSLS ostaje pri stavu oko Kuščevića kojeg nije htio podijeliti s novinarima.

- Još u subotu smo imali jasan stav, a u utorak će biti koalicijski sastanak koji ćemo pričekati kao korektni partneri. Sve će biti riješeno u utorak pa do rasprave u Saboru neće ni doći, procjenjuje Kosor.

Upitan je li HSLS spreman napustiti Vladu ako Kuščević ne ode, Kosor je odgovorio da će se "sve riješiti dobro u interesu građana Hrvatske".

- I Vlada i većina su tu radi interesa građana i mislim da sam vam time dao jasan odgovor, poručio je predsjednik HSLS-a.

Nije htio komentirati je li se HNS korektno ponio prema HDZ-u, rekavši da HSLS ne bi nastupio na takav način uz podsjećanje na 2010. godinu kada su zbog nezadovoljstva "pošteno istupili iz vladajuće koalicije".

Ako je nezadovoljan HNS treba istupiti iz vladajuće koalicije

Kosor smatra da HNS, ako je nezadovoljan, treba istupiti iz vladajuće koalicije.

- Ne možete sjediti u Vladi i imati desetine direktora i državnih tajnika, te ministre, a imati novog lidera stranke koji govori da iz koalicije treba izaći i još podržavati kandidata za predsjednika iz glavne oporbene stranke, istaknuo je.

Ode li HNS ipak iz redova vladajućih, na pitanje hoće li većina ovisiti o "Bandićevim žetončićima" Kosor uzvraća da većina nikada neće ovisiti o "Bandićevim žetončićima".

- To su samostalni zastupnici koji misle svojom glavom, što su pokazali i na primjeru ministrice Divjak, ocijenio je.

Za preminulu dugogodišnju političku tajnicu stranke i saborsku zastupnicu Doricu Nikolić kazao je da je bila "moralna ikona hrvatske politike".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!