15:34 / 01.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Kosovar za 500 eura prebacivao Egipćane do granice sa Slovenijom

ilustracija

ilustracija

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

Zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma splitsko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je Kosovara (33) koji je za 500 eura do Slovenije navodno prebacivao egipatske državljane, doznaje se u tužiteljstvu.

U optužnici navode da je 33-godišnjak 20. prosinca 2020. oko 13 sati na državnoj cesti Svib - Cista Provo sa za sada neutvrđenom osobom dogovorio da će za 500 eura preko hrvatskog teritorija prevesti državljane Egipta. Optuženi je znao da su Egipćani prethodno iz Bosne i Hercegovine ušli u Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu mimo graničnog prijelaza i bez predočavanja putnih isprava.

Državljanin Kosova je zatim kombijem uz pomoć GPS- a u mjestu Svibić u šumi pokraj lokalne ceste preuzeo više državljana Egipta kako bi ih prebacio do blizine slovenske granice. U toj su ga namjeri zatekli i zaustavili policijski službenici koji su obavljali tzv. dubinsku kontrolu granice.

U optužnici je predloženo da se protiv osumnjičenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!