Kostanjević za Dnevnik HTV-a: Nadam se da će HEP imati razumijevanja

15.01.2021.

18:49

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/V.G.

default error photo
Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević nada se da će Vlada i HEP donijeti odluku kojom će olakšati građanima pogođenima potresom.
Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević za središnji Dnevnik HTV-a rekao je kako još nemaju službenu informaciju hoće li građani na Banovini morati platiti struju, ali ističe da su ih oslobodili plaćanja komunalne naknade te napominje da će pomoći ako budu dolazili i računi za struju.

➡️ Žinić: Nemamo potvrdu da će ljudi biti oslobođeni plaćanja režija
➡️ Gradonačelnik Gline: Isprike medijima, slikat ćemo se kad se život vrati u normalu
➡️ Potres - iz minute u minutu


- Nadam se da će HEP imati razumijevanja i da svi zajedno možemo puno lakše prebroditi krizu koja nas je zadesila, poručio je.

Kostanjević je otkrio da se o ovoj temi razgovaralo još prije nekoliko večeri na Stožeru te ponavlja još jednom kako se nada da će Vlada i HEP donijeti odluku kojom će olakšati građanima pogođenima potresom.

Gradonačelnik Gline rekao je da je današnji potres nanio određene štete i unio strah među građane.

- Većih šteta nema. Statističari koji su pregledali objekte, morat će ponovno izaći na teren. Imamo i nove prijave o oštećenjima, nisu velika, ali zasigurno i ono što je dosad procijenjeno - više nije takvo. Stvari se mijenjaju iz dana u dan. Od prvog dana potresa, još nijedan dan nije prošao da nije bio jedan do tri jača potresa, svakog sata se osjeti podrhtavanje tla. Ne znamo što nam nosi noć, što nas čeka sutra, rekao je.

Bez krova nad glavom, kazao je Kostanjević, više nije nitko. Naglasio je da su svi smješteni te poručio svima koji nisu u adekvatnom smještaju da se jave, a grad će organizirati prijevoz.

- Imamo grijani šator. Dolazi još jedna hladna noć, rekao je.

Kostanjević  je rekao kako je u petak počela izgradnja kontejnerskog naselja, a nada se da će kroz desetak dana, ovisno o vremenskim uvjetima, biti dovršeno. - U 30 kontejnera koji će doći bit će smješteni građani iz samoga grada, koji su u Topuskom ili kod rodbine. Imamo prostora za proširenje naselja. Pored kontejnera tu će još doći desetak montažnih kućica, imamo mogućnost da smjestimo sve koji nemaju smještaj, poručio je gradonačelnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!