20:29 / 03.01.2018.

Autor: HRT

Kostelić: Sportska inspekcija postupa prema svojim ovlastima

-

-

Foto: - / -

Državna tajnica za sport Janica Kostelić komentirala je kazne sportske inspekcije Željku Širiću, savjetniku u osječkom Sportskome savezu, i Nevenu Šprajceru, predsjedniku Nogometnog saveza karlovačke županije.
Državna tajnica za sport Janica Kostelić komentirala je kazne sportske inspekcije Željku Širiću, savjetniku u osječkom Sportskome savezu, i Nevenu Šprajceru, predsjedniku Nogometnog saveza karlovačke županije.

Obojica su prekršili Zakon o sportu jer su nakon pravomoćne presude u slučaju pošteno suđenje bili zaposleni na funkcijama u sportskim tijelima. Izrečena im je mjera zabrane obavljanja tih poslova.

Sportska inspekcija je samostalna služba koja postupa sukladno svojim ovlastima i sukladno zakonskim propisima. Mi zadajemo neki zakonodavni okvir i nadgledamo da se taj zakon i poštuje, kazala je Kostelić na Sljemenu gdje se održavalo 12. natjecanje Snježne kraljice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!