11:40 / 01.12.2019.

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Kovač predao potpise, Milanović u Osijeku, Škoro u Zaprešiću, Bandić u Zagrebu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nastavljene su predizborne aktivnosti potencijalnih predsjedničkih kandidata.
Još su dva dana ostala potencijalnim predsjedničkim kandidatima za prikupljanje potpisa. Do utorka u ponoć moraju ih predati najmanje 10.000 za ulazak u predsjedničku kampanju. Stoga su oni koji to još nisu uspjeli, iskoristili i ovu nedjelju za prikupljanje potpisa. Oni koji su ih pak predali, nastavljaju građane uvjeravati u svoj program.

Nezavisni kandidat Dejan Kovač predao je DIP-u više od 16.000 potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima. Ekonomist kojega podupire HSLS najavio je da će zagovarati građanske slobode jer se, kako je rekao, za slobodu treba boriti.

- Za razliku od mojih protukandidata, neću se koristiti politikama podjela, već politikama ujedinjenja. Krajnji je trenutak da se svi hrvatski građani ujedine pod jednom jedinom zastavom, a to je zastava RH, rekao je Dejan Kovač

Milanović u Osijeku

S predizbornog skupa u Osijeku potencijalni predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović poručio je da građani stalno moraju imati nove planove i ciljeve jer, kad jednom stanemo, gubimo.

Slavonija je, kaže, u jednom trenutku stala. Vlada se, tvrdi, cijelo vrijeme poziva na racionalno, a ponaša se neracionalno.

- Patrioti jesmo, volimo svoje, ali ne može nam nacionalizam, bilo koji, biti izlika za djelovanje, za životni put. Jer to uvijek završi tako, kada ostaneš bez svih argumenata, da na kraju netko na neku zapaljenu kuću napiše - "njemačka kuća", "ruska kuća", "hrvatska kuća", "srpska kuća". Kada ostaneš bez argumenata, sila je jedini argument. U Hrvatskoj gledamo nasilje i silništvo jedne političke organizacije već skoro punih 30 godina.

Škoro u Zaprešiću

Družeći se s građanima u Zaprešiću potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro inicijative o zabrani rada nedjeljom nazvao je licemjernima jer se, kako kaže, to pitanje moglo mnogo prije riješiti.

- U mojoj inicijativi u povećanju ovlasti predsjednika države definitivno jedan od prvih referenduma koji bi tebalo napraviti je da se zabrani rad nedjeljom.


A nešto drukčiju kampanju, ili bolje rečeno antikampanju, vodi Milan Bandić, nekoć Dario Juričan. Zalaže se za korupciju i u tom nastojanju kao politički ideal navodi svog imenjaka i prezimenjaka - zagrebačkog gradonačelnika.

- Prva stvar, znači ako želite uspjeti u životu, je poznavati vozača, drugo je učlaniti se u stranku. Dakle to su dvije tajne Zagreba za brzo napredovanje, rekao je Bandić.

Potpise potrebne za napredovanje do Pantovčaka do sada su donijela četiri potencijalna kandidata. Svi ostali imaju još dva dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!