08:56 / 17.06.2020.

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Kovač: Uvjeren sam da će se mnogi vratiti HDZ-u

-

-

Foto: - / -

Za vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu rekao je da je njegov prijatelj te da mu želi sve najbolje.
Uvjeren sam da će se mnogi vratiti HDZ-u, rekao je Miro Kovač, kandidat HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

Kovač, koji je izgubio na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, na kojima je bio oponent šefu stranke i premijeru Andreju Plenkoviću, rekao je da je sastavljanje lista težak trenutak za političke stranke - treba napraviti balans, imati ljude koji su prepoznatljivi, ali i nove ljude, mlađe i starije, iskusnije i manje iskusne. Rekao je da nije tražio nikakve posebne pozicije te da je dobio počasno 14. mjesto.

- Uvjeren sam da ću i ovoga puta biti prepoznat kao čovjek koji se bori za snažan HDZ, za zajedništvo u HDZ-u, na taj način za zajedništvo u Hrvatskoj, poručio je.

Kaže da je mogao biti i na stotom mjestu te da je dovoljno prepoznatljiv da bi mogao pomoći.

- Nisam čudotvorac, ali uvjeren sam da ću pokazati da u HDZ-u postoji zajedništvo, da se uvažava i različitost, ali kad treba u ključnim trenucima pokazati snagu, onda smo svi skupa tu, rekao je Kovač.

Na primjedbu da je drugačije govorio prije tri mjeseca, tijekom unutarstranačkih izbora, Kovač je uzvratio da je i tada govorio o pobjedi HDZ-a, iako je imao drugačiji pristup. Na pitanje o sadašnjoj komunikaciji s Plenkovićem kaže da u svakim izborima ima povišenih tonova, da je stranačko članstvo odlučilo i da prihvaća njihovu volju.

Za vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, koji je istupio iz HDZ-a, a na unutarstranačkim izborima bio dio Kovačeve ekipe, rekao je da je njegov prijatelj i čovjek koji je odlučio izvan HDZ-a boriti se za svoje stavove.

- Ja to poštujem i želim mu sve najbolje, rekao je Kovač.

- Uvjeren sam da će se mnogi vratiti HDZ-u, poručio je također, dodavši da je "HDZ neka vrsta mita u Hrvatskoj" i uključiva stranka koja samo kao takva može pobjeđivati.

Na pitanje je li sam razmišljao o napuštanju stranke odgovorio je niječno.

- Nisam. Bilo je ponuda, ali nisam o tome nikada razmišljao, rekao je Kovač.

Kovač je poručio da ulaze u izbore s vjerom da će pobijediti i da jedino HDZ može spriječiti dolazak SDP-a i partnera na vlast.

- Mi smo Hrvatsku oslobodili, pod vodstvom HDZ-a se to sve ostvarilo, uz sudjelovanje svih hrvatskih građana, naravno, pod vodstvom HDZ-a smo ušli u NATO-savez, pod vodstvom HDZ-a smo završili pregovore o članstvu u Europskoj uniji, rekao je Kovač.

- Cilj nam je da u Hrvatskoj stvorimo atmosferu da možete bez nekih posebnih političkih veza normalno funkcionirati. Da možete svoje dijete upisati u školu bez da neke posebne veze koristite, da imamo nultu stopu tolerancije kad je riječ o korupciji, da pravosuđe mora biti neovisno i da možete dugoročno od svoga rada u ovoj našoj zemlji normalno funkcionirati, da ne morate tražiti kruha izvan granica Republike Hrvatske, poručio je.

Pozvao je građane da izađu u što većem broju na izbore, bez obzira na to koga će podržati, dodavši da je glas za njega za zajedništvo u HDZ-u i Hrvatskoj.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!