11:56 / 06.07.2019.

Autor: V.Š./M.Š./HRT

Kovačevićevi prijatelji prebili mladića u Zadru

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Napadnuti mladić, koji je liječničku pomoć potražio u zadarskoj bolnici, brat je blizanac Zadranina, jednoga od organizatora prosvjeda protiv nasilja.
U zadarsku policiju privedena su dvojica Zadrana koje se dovodi u vezu s jutrošnjim napadom na mladića koji je oko 5.40 išao na posao. Kako se neslužbeno doznaje, napadači su prijatelji Darka Kovačevića zvanog Daruvarac.

A napadnuti mladić, koji je liječničku pomoć potražio u zadarskoj bolnici, brat je blizanac jednoga od organizatora prosvjeda protiv nasilja u Zadru, nakon što je protekle zime Kovačević bio pušten iz pritvora.

U policiji nam nisu htjeli reći više pojedinosti o jutrošnjem događaju osim da je u obradi te da će tek nakon liječničke obrade biti poznata težina ozljeda napadnutoga mladića. Dio medija objavio je kako su dvojica napala i pretukla mladića dok je išao na posao. Njegov brat blizanac za medije je izjavio da su mu očito napali brata zabunom, misleći da je riječ o organizatoru prosvjeda.

Inače, Darko Kovačević Daruvarac početkom tjedna preuzeo je rješenje suca Županijskoga suda u Zadru o upućivanju na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne. Sinoć u ponoć istekao je trodnevni rok do kada se mogao žaliti na rješenje.

Ako se žalio i žalbu poslao poštom, to bi moglo biti poznato početkom idućega tjedna. Bude li Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru negativno odlučilo o eventualnoj žalbi, zakon mu dopušta i traženje odgode izvršenja kazne, za što moraju biti ispunjeni određeni uvjeti, poput obiteljskih prilika.

Kada konačno bude upućen na služenje kazne, najprije će mjesec dana biti u Remetincu, kako bi se nakon dijagnostičkih nalaza trebalo odlučiti u kojoj će kaznionici biti zatvoren.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!