Kovačić (SDP): Zar Medved misli da su građani zaboravili prosvjed u Savskoj?

15.09.2022.

13:00

Autor: I.Z./HRT/Hina

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Voditelj SDP-ovog Savjeta za ratne veterane Vinko Kovačić rekao je danas "kako spinovi i drska zamjena teza" Plenkovića i Medveda, o prosvjedu ispred HDZ-a zahtijevaju argumentiran odgovor, te ih upitao zar misle da je zaboravljen prosvjed u Savskoj.

Kovačić kaže da premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved nakon održanog prosvjeda 10. rujna, "rugajući se zdravom razumu građana i računajući na njihovo kratko pamćenje, iskrivljuju istinu o pozadini održanog prosvjeda".

- To rade u svrhu pokušaja dobitka jeftinih dnevno-političkih bodova, tvrdi Kovačić.

Ističe kako su neistine njihove paušalne, ničime potkrijepljene tvrdnje, da su političkim djelovanjem oporbene stranke stvorile društvenu klimu "povoljnu za djelovanje paramilitarnih skupina s ciljem rušenja demokratski izabrane vlasti".

- Kakvo licemjerje kojim HDZ pokušava prebaciti odgovornost i optužuje druge za obrazac po kojemu upravo oni politički djeluju, stoji u priopćenju.

SDP pita: "Zar misle da su građani zaboravili prosvjed u Savskoj 66, kada su huškački upravo redom njihovi članovi podržavali paramilitantne skupine koji su za njihov račun rušile legitimnu, legalno izabranu vlast"?

Kovačić kaže da nije to tada smetalo ni kandidatkinji za predsjednicu Republike Kolindi Grabar Kitarović, ni trenutnom predsjedniku Vlade, a pogotovo ne ministru hrvatskih branitelja, koji je bio i jedan od vođa prosvjeda na kojem su pod sloganom "Oba su pala, oba će pasti" huškali i stvarali okružje straha u državi.

- Građani nisu zaboravili plinske boce, dodao je. 

- Za to su imali i podršku malobrojnih, ali grlatih izvođača radova koji im i u ovim prosvjedima drže stranu. Predsjednici tih veteranskih udruga nagrađeni su sinekurama i lukrativnim poslovima, tvrdi voditelj SDP-ovog Savjeta za ratne veterane.

Sada kada im se njihov frankenštajnski sustav srušio i okrenuo protiv njih samih, HDZ-ovci spinovima i neistinama pokušavaju skrenuti pozornost s gorućih problema u državi, dodaje.

- Pokušavaju skrenuti pozornost s pljačke Ine i drugih afera u kojima su vođeni partikularnim interesima, korumpiranošću, grabeži nesagledivih razmjera, ali i neuspjehom u obnovi potresom pogođenih područja te neprovođenjem nužnih strukturnih reformi, doveli u pitanje standard građana i napredak države, tvrdi Kovačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!