18:19 / 05.01.2019.

Autor: HRT

Kožić oštro odbacuje da je povezan s Madjerovim prelaskom Bandiću

Stjepan Kožić (foto:Davor Puklavec/PIXSELL)

Stjepan Kožić (foto:Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić oglasio se u povodu medijskih napisa o umiješanosti u prelazak saborskog zastupnika Mladena Madjera u Klub Milana Bandića.
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić oglasio se u povodu medijskih napisa o umiješanosti u prelazak saborskog zastupnika Mladena Madjera u Klub Milana Bandića. Oštro odbacuje, kako kaže, zlonamjerne insinuacije da je na bilo koji način povezan s njegovim priklanjanjem i prelaskom u Klub stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. 

Podsjetimo, sve je počelo u četvrtak, kada je šef HSS-a Krešo Beljak prelazak Mladena Madjera u Klub zastupnika Milana Bandića prijavio USKOK-u. Beljak je danas za N1 najavio novu prijavu koja će se, kako je rekao, odnositi i na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića.

- Svoj mandat u Saboru RH, zbog nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu, poručio je.

"S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka", smatra kako bi "vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima".

- Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik, poručio je na kraju.

Krešo Beljak gost je večerašnje Teme dana na HTV1 odmah nakon emitiranja središnjeg Dnevnika.

O pretrčavanju sabornice lijevo-desno
Krešo Beljak (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Krešo Beljak (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!