12:56 / 21.05.2021.

Autor: V.G./Studio 4/HRT/IMS

Kožić: Rezultat daje nadu i optimizam da ću pobijediti u 2. krugu

Stjepan Kožić

Stjepan Kožić

Foto: Studio 4 / HRT

Borim se za 6. mandat. Dosad su tri bila direktni izbor, pobijedio sam u prvom krugu. I dvije prve godine sam izabran jednoglasno na Županijskoj skupštini, što bi se moglo tumačiti da je ogromna podrška. Mislim da je to izuzetni uspjeh, 45 posto u prvom krugu, 15 posto više od sljedećeg kandidata. Rezultat daje nadu i velik optimizam da će to u drugom krugu završiti dobro - mojom pobjedom, rekao je Stjepan Kožić, kandidat za župana Zagrebačke županije, gostujući u emisiji "Studio 4".

Istaknuo je kako se konkurencija ima pravo ljutiti pa čak i govoriti neke stvari koje ne stoje jer se radi o izbornoj bici.

- U drugim županijama kad imate 45 posto, odnosno 15 posto prednosti, govore da je to gotovo. Ja govorim da je to novi krug, da će birači odrediti.  S obzirom na to da me znaju tolike godine, znaju što sam radio, sve što se pred izbore pokušava reći, valjda bi se kroz 20 godina govorilo o tome da je toga bilo, poručio je.

Protivnik mu zamjera, nakon gotovo 20 godina na čelu županije, nedostatak energije i vizije za županiju. Kožić poručuje kako ima snage, iskustva, znanja te da poznaje svaki kutak županije i njezine probleme.

- Gotovo svi birači me znaju, znaju da smo realizirali što smo obećali. Značajan dio projekata ćemo nastaviti, u školstvu, gospodarstvu, zdravstvu, a otvorit ćemo i neke nove. U poljoprivredu ulažemo značajan sredstva, činit ćemo to i dalje. Pripremamo projekt Centra stočarske proizvodnje u Dubravi, pa Centra ekološke poljoprivrede, po broju OPG-ova smo prvi u državi. Lani kad su svi imali pad broja zaposlenih, Zagrebačka županija je imala značajan porast od 1500 novozaposlenih što znači da smo stvorili infrastrukturu gospodarstva koja se nosi i s ovom situacijom, rekao je.

Kožić računa na većinu u Županijskoj skupštini. 

- Kad zbrojimo dvije liste koje su podržale mene, moja stranka i HDZ, je 21, da bi bila većina je 24, ali u određenim kontaktima s drugim strankama koje su dobile značajniji broj vijećnika, rekli su - bit ćemo uz tebe. Nadamo se da ćemo te projekte zajednički realizirati u budućnosti, rekao je.

Kožić je naglasio kako nije točno da je prije zadnje kandidature, iza koje stoji HDZ, kritizirao tu stranku.

- Lokalni izbori su komunalni izbori. U određenim mandatima se slažu određeni partneri da bi se ti projekti mogli realizirati. Tako sam ja kroz pet mandata radio da maksimalno napravimo za županiju, a ne da po Skupštini vodimo debate. Mi smo stvorili kvalitetne uvjete za što bolji život, rekao je Kožić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!