13:59 / 30.11.2020.

Autor: Studio4/HRT

Kozlevac: Imamo kontrolu nad virusom, tražimo regionalni pristup

-

-

Foto: - / -

Ne očekuje veliku eskalaciju, dapače, smatra da će doći do smirivanja jer se najčešće radi o obiteljskim kontaktima i druženjima, to su izvori, kaže, a ne ugostiteljski objekti.
Istarski stožer civilne zaštite tražio je od Vlade regionalni pristup u primjeni novih protuepidemijskih mjera, no odgovor nisu dobili.

- Danas imamo 76 pozitivna, imamo kontrolu nad kontaktima, u roku od 24 sata svi izvori se zaokružuju i određuju se odgovarajuće mjere - izjavio je u emisiji Studio 4 Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

➡️ U mreži Prvog o brzim testovima, kaznama za maske...
➡️ Čičin-Šain u Dnevniku HTV-a: Brojke će itekako rasti, ono najgore tek dolazi
➡️ Ćorušić: KBC Zagreb ostao bez 20 posto kadra, ali pacijenti nisu zakinuti
➡️ Ekskluzivno: Prva operacija aneurizme mozga Covid pozitivne pacijentice 

Ne očekuje veliku eskalaciju, dapače, smatra da će doći do smirivanja jer se najčešće radi o obiteljskim kontaktima i druženjima, to su izvori, kaže, a ne ugostiteljski objekti.

- Ljuti nas to što se ljudi ne drže mjere samoizolacije na propisani način. Imamo situacije da dolaze po cijele obitelji što pokazuje da izolacija se ne provodi pravilno - kaže Kozlevac.

Tvrdi da u Istri imaju apsolutnu kontrolu nad virusom, da su se vrlo odgovorno angažirali i dobro organizirali pa to im daje za pravo tražiti izuzetak od mjera koje su propisane za cijelu zemlju.

- Tražimo da nam se omogući regionalni pristup kako bi pronašli najbolje rješenje za Istru. Pratimo situaciju, Istra je u crvenome, ali to ne može biti jedini kriteriji. Nije bila situacija za zatvaranje, ugostiteljski objekti nas nisu ugrožavali - tvrdi.

Naglašava da su istarski ugostitelji također poduzeli mjere, potrošili su sredstava kako bi uredili terase, postavili grijalice...

- Na nama je da pratimo situaciju i kad bi vidjeli da se stvaraju žarišta, da se tu prenose virusi, mi bismo prvi tražili da se zatvore kafići i restorani - kaže Kozlevac.

Najavio je da se i u Istri počinju primjenjivati brzi antigenski testovi i da će ih građani moći obavljati na području cijele županije.

- Oni će nam također pomoći da postavimo situaciju pod kontrolom. Poduzimamo sve kako bi smanjili kompletnu opasnost i ugrozu prema ljudima - zaključio je Kozlevac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!