11:31 / 16.07.2021.

Autor: HRT/Hina

Kozlevac: Istra bez novozaraženih. Uzalud nam dobri brojevi

U Istri nema novozaraženih

U Istri nema novozaraženih

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL/HRT

U Istarskoj županiji ni danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je ispitano 215 briseva, izvijestio je Stožer civilne zaštite koji negoduje jer je Istra, neovisno o povoljnoj epidemiološkoj situaciji, od jučer zajedno s ostatkom obale u narančastoj zoni.

- Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 215 uzoraka briseva na koronavirus te nema novozaraženih osoba s našeg područja. U samoizolaciji su 204 osobe, dok su u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju dvije osobe, naveli su iz županijskog Stožera.

Kozlevac: Uzalud nam dobri brojevi

- Uzalud što imamo dobre brojke kada ovisimo o drugima. Istra je odavno duboko u zelenoj zoni, no budući da se zemlja gleda po kriteriju četiriju statističkih regija, i mi smo od jučer kao i cijela hrvatska obala u narančastoj zoni. Nažalost, svi snosimo iste posljedice, i to je za nas neprihvatljivo, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. 

Dodao je kako nije u u redu da građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju.

- Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija, zaključio je Kozlevac.

Ponovio je kako se Istarsku županiju mora gledati kao zasebnu cjelinu jer "ima odlične pokazatelje, što je presudno za uspješnu turističku sezonu".

- Nažalost, očito ne ovisimo više sami o sebi, poručio je Kozlevac. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!