Kozlevac: Zaoštravamo samo broj okupljanja jer vidimo da su najrizičnija

16:22 / 07.01.2022.

Autor: Regionalni dnevnik/T.D./HRT

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nastavljaju se bilježiti visoki brojevi vezano za koronavirus, pa tako i u Istarskoj županiji, gdje su na bolničkom liječenju 74 pacijenta. Županijski stožer u suradnji s nacionalnim stoga planira nove mjere, ponajprije zbog početka nastave u ponedjeljak. 

Reporter HTV-a Marko Percan za Regionalni dnevnik razgovarao je s načelnikom Stožera civilne zaštite Istarske županije Dinom Kozlevcem.

U Istri su i danas velike brojke, 116 novozaraženih koronavirusom.

- Nastava ide uživo, to nije sporno i Stožer civilne zaštite Istarske županije zalaže se za takav način organiziranja. Najave s nacionalne razine gdje se govori kako će se nastava pokušati organizirati tehnički unutar zgrada, po principu balona. To znači da se razredi pokušaju što manje miješati, rekao je Kozlevac.

Naglasio je kako su javna okupljanja i sve ono što je prije bilo moguće smanjili za 50 posto.

- To znači da će moći biti samo u okviru epidemioloških mjera, ostali koji će morati imati COVID potvrde. Ništa nije ograničeno, ništa nije zabranjeno. Sve će se moći organizirati uz suglasnost gradskog, lokalnog stožera i županijskog stožera. Tu zaoštravamo samo broj okupljanja jer vidimo da su okupljanja najrizičnija, kako na otvorenom, a još više u zatvorenom prostoru, rekao je Kozlevac.

Povratnici sa skijanja

- S obzirom na situaciju u susjednim zemljama, postoji rizik. Ipak manji je rizik od zapadnih zemalja jer vidimo da imaju rigoroznije mjere. Više nas brinu mjere od istočnih zemalja koje su na niskoj razini. Nadam se da neće biti ekstremno velike brojke, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!