16:24 / 22.12.2020.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Krađom stoke vlasnike oštetili za 50.000 kuna

Ilustracija/Pixabay

Ilustracija/Pixabay

Foto: - / -

Pokrenut kazneni progon protiv četiri punoljetne i jedne maloljetne osobe zbog krađe stoke i drugih imovinskih nedjela kojima je počinjena šteta veća od 50.000 kuna.
Zbog krađe stoke i drugih imovinskih nedjela kojima je vlasnicima u Draganiću počinjena šteta veća od 50.000 kuna, karlovačka policija je pokrenula kazneni progon protiv četiri punoljetne i jedne maloljetne osobe.

Za dvojicu muškaraca od 20 i 18 godina te ženu od 22 godine policija sumnjiči da su tijekom listopada i studenog ove godine u četiri navrata iz zatvorenog gospodarskog objekta 51-godišnjaka u Draganiću otuđili više grla stoke te jednu zračnu pušku.

Policija ističe da su u krađu stoke s istog gospodarstva krenuli i prošle nedjelje, zajedno s još jednom maloljetnom osobom, ali su ih policajci ubrzo uhitili.

Osumnjičeni 18-godišnjak prijavljen je i zbog oružja koje je neovlašteno posjedovao.

Također, 20-godišnjaka i 18-godišnjaka policija sumnjiči i za oštećenje tuđe imovine, jer su radi bijega s mjesta zločina potrgali lokote na rampama šumskih cesta.

Kaznenom je prijavom u ovom slučaju obuhvaćen i 52-godišnji muškarac kojeg se sumnjiči za prikrivanje, jer je prema prethodnom dogovoru od 20-godišnjaka i 18-godišnjaka preuzeo i u svojim gospodarskim objektima sakrio i preprodao stoku za koju je znao da je ukradena.

Policija 52-godišnjaka tereti i da je 20-godišnjaku i 18-godišnjaku ustupio svoje kombi vozilo za dovoženje stoke.

Sve osumnjičene policija je kazneno prijavila, a 20-godišnjak i 18-godišnjak su završili u policijskom pritvoru do ispitivanja u državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!