22:06 / 15.10.2019.

Autor: HRT

Kraj kampanje za privatnu potragu na Atlantiku

-

-

Foto: - / -

Dvadeset dana od havarije, sudbina sedmorice od ukupno 14 članova posade još je nepoznata.
Hrvatska je zatražila da se uključi u istragu o tome zašto je potonuo brod Bourbon Rhode, kojim je zapovijedao Dino Miškić. Dvadeset dana od havarije, sudbina sedmorice od ukupno 14 članova posade još je nepoznata.

- Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) će zadužiti predstavnika nadležnog tijela u Republici Hrvatskoj, odnosno Agenciju za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN) da se uključi u sigurnosnu istragu oko potonuća broda Bourbon Rhode, priopćili su iz ministarstva, prenosi Večernji list.

U Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue objavljeno je kako je završila kampanja „Help us Find Bourbon Rhode Crew“ kojom se prikupljao novac za za nastavak potrage.  

- Get Funding kampanja imala je unaprijed definirani rok trajanja od 7 dana, kampanja je završena sinoć te više nije moguće vršiti uplate putem iste. Želimo zahvaliti svima koji su se kampanji odazvali, a riječ je o sveukupno 3632 pojedinačne uplate, te o ukupnom iznosu donacija od 90.398,00 eura. Po dovršetku spomenute kampanje, obitelj Miškić više ne prikuplja nikakva sredstva.- U međuvremenu, uz podršku i u suradnji s institucijama i ljudima od struke, tijekom proteklih dana ispitane su sve mogućnosti za organizaciju privatne potrage na Atlantiku. Međutim, zbog velike udaljenosti lokacije same havarije od kopna, privatnu potragu avionima ili brodovima nije moguće organizirati prikupljenim iznosom sredstava. Obitelj Miškić nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama, kako bi se s njima u suradnji ipak pronašlo rješenje i način da se sredstva iskoriste u željenu svrhu. Snagu i nadu za dalje pruža spoznaja da se nastavlja satelitsko snimanje koje je omogućila EMSA kao i aktivni monitoring brodova.

- Grupa Bourbon Rhode Rescue će i dalje objavljivati nove, relevantne i provjerene informacije o potrazi.Ograđujemo se od svih novoosnovanih grupa na Facebooku u kojima se spominje havarija broda Bourbon Rhode u bilo kojem kontekstu, i naglašavamo kako one ni na koji način ne predstavljaju niti obitelji Miškić niti administratore ove grupe. Još jednom molimo za razumijevanje, suosjećanje i obazrivost prema obitelji Miškić koja proživljava najteže dane., objavili su.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!