15:09 / 02.09.2018.

Autor: HRT

Kralj poručila učenicima: Budite spremni za istraživanje i učenje

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istaknula je kako je mnogo važnije poučavati djecu kako rješavati probleme i kritički promišljati.
Nova školska godina počinje sutra, kao i eksperimentalni program "Škola za život". Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj istaknula je u razgovoru za Hinu kako nisu bitne promjene u dokumentima, nego u učionicama, gdje učenike treba poticati da savladaju vještinu učenja.

Istaknula je da je mnogo važnije poučavati djecu kako rješavati probleme i kritički promišljati. Uđite u novu školsku godinu otvorenih očiju, umova i srca, budite spremni za istraživanje, učenje i otkrivanje, a sve što naučite primijenite u životu, poručila je učenicima u povodu početka nastave. 

Nova školska 2018./2019. godina bit će u povijesti hrvatskoga školstva zapamćena po početku provedbe eksperimentalnoga programa "Škola za život" koji će se od 3. rujna primjenjivati u prvim razredima osnovnih škola. U skladu s tim eksperimentalnim programom školovanje će nastaviti učenici petih razreda i prvoga razreda gimnazija, u sedmim razredima učenici će raditi po eksperimentalnom programu iz triju predmeta - biologije, fizike i kemije, a u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima eksperimentalni program bit će u općeobrazovnim predmetima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!