11:22 / 19.08.2020.

Autor: M.M./Hina

Krapina: Tri novooboljele osobe

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su tri novooboljele osobe od koronavirusa.
U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su tri novooboljele osobe od koronavirusa, izvijestilo je Županijski stožer Civilne zaštite.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije   

Dvije osobe su s područja Grada Krapine i 1 s područja Grada Zlatara. U istom razdoblju zaprimljena su 65 negativna nalaza na koronavirus, dok se još uvijek čekaju rezultati 5 uzoraka.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko - zagorske županije je 16.

U ovom ljetnom dijelu godine do nedavno zaista smo se vrlo odgovorno ponašali i imali smo relativno mali broj u odnosu na broj oboljelih u Hrvatskoj. Upravo tim odgovornim ponašanjem smo držali sve pod kontrolom, kazala je Petek.

Krapinsko-zagorska županija trenutno na 100.000 stanovnika ima 10 oboljelih, dok je prosjek Hrvatske 33, istaknula je Gordana Popijač Cesar, epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

Za ovakvu situaciju, naše su brojke jako dobre. Za sada u Krapinsko- zagorskoj županiji nemamo većih žarišta, a očekujemo da će se prema jeseni, odnosno zimi, kad nam dolaze i druge respiratorne infekcije, javiti pojačan broj ljudi koji će imati raznorazne druge respiratorne infekcije pa tako i Covid i da će ta situacija ići prema povećanju broja oboljelih, kazala je Popijač Cesar.

Na novinarsko pitanje ima li u Krapinsko-zagorskoj županiji dovoljno epidemiologa, Popijač Cesar je odgovorila potvrdno ako se gledaju suhoparni kadrovski normativi. Ali, ovo je izvanredna situacija i u ovakvim epidemiološkim okolnostima treba nam svaki čovjek. Zasad je u županiji dvoje epidemiologa i možemo izdržati, ali ne znam kako će biti s povećanjem broja oboljelih, odgovorila je Popijač Cesar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!