20:59 / 13.09.2020.

Autor: B.A./Hina

Krapinsko-zagorska županija: Pet novooboljelih, nastava u OŠ Đurmanec online

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od pet novooboljelih, četvero ih je iz općine Đurmanec, a jedan iz općine Krapinske Toplice.
U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je pet novooboljelih od koronavirusa, a među njima su i dva djelatnika OŠ Đurmanec, koja zbog velikog broja učenika i djelatnika u samoizolaciji prelazi na izvođenje nastave online.

Koronavirus - najnovije informacije

Od pet novooboljelih, četvero ih je iz općine Đurmanec, a jedan iz općine Krapinske Toplice, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Svi su bili u samoizolaciji. U istom su razdoblju ozdravile četiri osobe, a pristiglo je i 76 negativnih nalaza na koronavirus.

S obzirom na to da se među novooboljelima nalaze i osobe zaposlene u Osnovnoj školi Đurmanec, škola je, uz suglasnost Krapinsko-zagorske županije kao osnivača škole i Stožera civilne zaštite Općine Đurmanec, donijela odluku da će nastavu od 14. do 25. rujna 2020. godine provoditi prema modelu C, odnosno da će se nastava održavati online, stoji u priopćenju Stožera. Navode kako odluka vrijedi za sve učenike i matične i područnih škola.

- Naime, nakon što smo u petak izvijestili da je na koronavirus pozitivna osoba zaposlena u OŠ Đurmanec, danas su pristigli pozitivni nalazi za dodatne dvije osobe zaposlene u školi, izvijestio je Stožer koji je i istaknuo da je Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije mjeru samoizolacije odredio za još sedam djelatnika škole i 104 djece.

Trenutno je na području Krapinsko-zagorske županije aktivno 58 slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 207 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!