14:17 / 02.10.2020.

Autor: HRT

Krapinsko-zagorskoj županiji priijete crvene liste

-

-

Foto: - / -

U Krapinsko-zagorskoj županiji 27 je novih zaraženih koronavirusom.
U Krapinsko-zagorskoj županiji 27 je novih zaraženih koronavirusom, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek na konferenciji za novinare u petak u Zaboku. Od novozaraženih osoba, 20 ih je iz samoizolacije, a šest iz krapinske tvrtke koja je jučer obustavila rad.

- Pojavilo se ono o čemu smo pričali. Prošla su dva tjedna od famoznih berbi, pozivali smo na odgovornost, ali izgleda da su ljudi i dalje neodgovorni, možda smo se svi skupa malo i opustili i sad imamo to što imamo, rekao je Ferek Jambrek.

➡️ Koronavirus - iz minute u minutu
➡️ Najnovije informacije pratite na hrt.hr/koronavirus!

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je 133 pozitivnih, a u ovom dijelu pandemije, s kraja ljeta i početka jeseni, više od 280. Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite upozorio je da bi takve brojke mogle navesti Sloveniju ili Njemačku da Krapinsko-zagorsku županiju stave na crvenu listu zbog više od 50 pozitivnih na 100 tisuća stanovnika u posljednjih sedam dana.

- Mi imamo 132 tisuće i nama je brojka u proteklih sedam dana negdje oko 65 ili 66 pozitivnih. Nadamo se da se to neće dogoditi, zbog poduzetnika koji rade s inozemstvom, rekao je Ferek Jambrek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!