Kravarsko obilježava svoj dan i završetak prve faze izgradnje nove crkve

11.09.2022.

11:02

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

Crkva je simbol općine

Crkva je simbol općine

Foto: Vijesti / HRT

Općina Kravarsko obilježava svoj dan, ujedno i završetak prve faze izgradnje nove crkve Uzvišenja Svetog Križa, koja je teško oštećena u potresu. Ta je crkva simbol općine, nalazi se i na njezinoj zastavi.

Cjelodnevno slavlje počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule u Domovinskom ratu. Nakon toga održana je svečana sjednica općinskog vijeća te misa zahvalnica za završetak gradnje crkve. Na obilježavanju Dana općine Kravarsko bio je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te pritom izrazio zadovoljstvo zbog završetka prve faze izgradnje nove crkve.


- To je snažna poruka svima koji očekuju obnovu, bilo da se radi o sakralnim objektima, društvenim objektima, obiteljskim kućama ili višestambenim zgradama, ili cjelovitom programu obnove i revitalizaciji ovog područja - i Banovine, ali evo, podsjetimo se da su i ove dvije općine, i Kravarsko i Pokupsko, stradale u razornom potresu, rekao je Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!