17:43 / 13.02.2019.

Autor: M.Š./Hina

Kreće akcija nadzora fiskalizacije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Porezna i carinska uprava će od 14. do 20. veljače pojačati nadzor fiskalizacije u pekarnama, slastičarnama, cvjećarnama, dućanima s vrtnim potrepštinama i kućnim ljubimcima te u restoranima i objektima za pripremu hrane.
Porezna i carinska uprava će od 14. do 20. veljače pojačati nadzor fiskalizacije u pekarnama, slastičarnama, cvjećarnama, dućanima s vrtnim potrepštinama i kućnim ljubimcima te u restoranima i objektima za pripremu hrane, izvijestila je u srijedu Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

- U razdoblju od 14. do 20. veljače ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze", kaže se u priopćenju Porezne uprave.

Navodi se da će pojačanim nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, trgovine na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama te djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

Porezna uprava podsjeća da je od sredine srpnja prošle godine u tijeku kampanja i nagradna igra Bez računa se ne računa te poziva građane da se aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.

U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 22. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!