18:47 / 14.01.2018.

Autor: HRT

Krećemo u istraživanje bioaktivnih spojeva u Jadranu

-

-

Foto: - / -

Zašto je to važno, u Temi dana govorili su voditeljica projekta dr. sc. Rozelindra Čož-Rakovac, njezin zamjenik dr. sc. Marin Roje i dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Igor Jerković.
Vrijedno je znati da u Hrvatskoj počinje zanimljiv znanstveni projekt koji izravno otvara nova radna mjesta, poboljšava uvjete za razvoj novih tehnologija i proizvoda te omogućuje transfer znanja u gospodarstvo. I sve to plaća Europska unija s 37 milijuna kuna nepovratnog novca iz svojih fondova.

Krećemo u istraživanje bioaktivnih spojeva izoliranih iz morskih organizama u hrvatskom dijelu Jadrana, a rezultati bi se mogli primijeniti u farmaceutskoj, prehrambenoj i kozmetičkoj industriji.

Zašto je to važno i kakvi su potencijali - u Temi dana govorili su voditeljica projekta dr. sc. Rozelindra Čož-Rakovac s Instituta Ruđer Bošković, njezin zamjenik u projektu dr. sc. Marin Roje i dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Igor Jerković.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!