Krenuo 10. ultramaraton Vukovar - Srebrenica

06.07.2021.

11:10

Autor: T.V./HRT

S Ovčare je krenuo 10. ultramaraton Vukovar - Srebrenica

S Ovčare je krenuo 10. ultramaraton Vukovar - Srebrenica

Foto: HTV / HRT

U povodu obilježavanja 26 godina od srpskog genocida u Srebrenici, s Ovčare je krenuo jubilarni, 10. ultramaraton Vukovar - Srebrenica.

Namjera je organizatora - podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dvaju gradova žrtava, Vukovara i Srebrenice, želi se podignuti svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba.

- Najteže je kada vi dođete u Potočare, kad vas dočekaju majke Srebrenice, kada vidite onih 8 i nešto tisuća nišana, to je ono najteže, ali to vas na kraju ispunjava kao čovjeka, rekao je Elvir Rakipović, hrvatski ultramaratonac.

- Ja sam izgubio brata u Domovinskom ratu i sam sam stradalnik i sve moje trke su posvećene poginulim braniteljima i mome bratu, kaže Duško Štrbac, hrvatski ultramaratonac.

- Nakon 25, odnosno 30 godina od počinjenja tih ratnih zločina vrijeme je da se riješi i problem nestalih osoba i da se ratni zločinci privredu pred lice pravde kao bi žrtve i njihove obitelji našle kakvu, takvu moralnu satisfakciju, poručio je Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!