Krešimir Dominis na čelu Uprave za provedbu obnove od potresa

16.03.2023.

17:35

Autor: M.Š./Hina/HRT

Banski dvori

Banski dvori

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Na zatvorenome dijelu 201. sjednice Vlade dano je ovlaštenje državnom službeniku Krešimiru Dominisu za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu obnove od potresa u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Dominis će na dužnosti ravnatelja Uprave za provedbu obnove od potresa biti do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješen je predsjednik i član Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer, s danom 18. travnja 2023.

S danom 15. ožujka, zbog isteka mandata, razriješena je zamjenica ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ankica Čulo, te je ponovno imenovana zamjenicom ravnateljice, s danom 16. ožujka, priopćeno je iz Vlade RH.

Zaključkom se predlaže Skupštini društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o. izbor Irene Gerovac Zrnić, Maje Odeljan i mr.sc. Zdeslava Milasa za članove Nadzornog odbora toga društva, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na vrijeme od četiri godine.

Izmijenjena je Odluka o određivanju službenika za informiranje Vlade Republike Hrvatske tako da se razrješuje dosadašnja zamjenica službenika Ivana Penić, a novim zamjenikom službenika za informiranje imenuje se Domagoj Badžim.

Prihvaćeni su i pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2023.

Riječ je o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije, stoji, uz ostalo, u priopćenju Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!