09:43 / 14.12.2018.

Autor: E.L.S./M.M./HRT

Krici i plač djevojke žrtve nakon odluke da nasilnik Kovačević izlazi

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda donijelo je rješenje o mjerama opreza - privremeno mu je oduzeta osobna iskaznica i putovnica, zabranjeno mu je približavanje žrtvi, te ne smije napustiti mjesto prebivališta. Također, tri puta tjedno mora se javiti zadarskoj policiji.
Darko Kovačević, zvani Daruvarac (31), koji je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, pušten je na slobodu nakon što se njegovi branitelji ni danas nisu pojavili na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru donijelo je rješenje o mjerama opreza nakon što Kovačević izađe iz pritvora:
- tri puta tjedno mora se javiti zadarskoj policiji,
- zabranjeno mu je približavanje žrtvi i njezinoj obitelji, te s njima kontaktirati, 
- zabranjeno mu je napuštati mjesto prebivališta, a privremeno je dužan predati osobnu iskaznicu i putovnicu.

Na ročištu koje se trebalo održati prijepodne na Općinskome sudu sutkinja Mitra Meštrović odgodila je početak suđenja za 9. siječnja zbog izostanka njegova odvjetnika i roka u kojemu mu se novi odvjetnik, dodijeljen po službenoj dužnosti, mora pripremiti za taj slučaj.

Kada je čula da se suđenje opet odgađa te da će Darko Kovačević Daruvarac, čovjek koji je zvjerski premlatio njezinu kćer, tijekom poslijepodneva završiti na slobodi, majka premlaćene djevojke potpuno se slomila i počela vikati, intervenirali su i pravosudni policajci koji su je morali izvesti van kako bi se proces mirno priveo kraju.

Milan Petričić, zastupnik oštećene, novinarima je rekao da je pozivanje žrtve ovakvog događaja na sud četiri, pet, pa i šest puta novo traumatiziranje.Sutkinja Mitra Meštrović ispričala se žrtvama nasilja što zbog zakonskih okolnosti ne može dovršiti raspravu.Kovačeviću se sudi na Općinskom sudu u Zadru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!