Krijumčar migranata pokušao pregaziti policajce

10.02.2022.

14:54

Autor: HRT

Krijumčar migranata u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce

Krijumčar migranata u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce

Foto: PU Vukovarsko-srijemska / HRT

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je krijumčar migranata u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce, pri čemu je oštetio tri policijska vozila. Policijski službenik uporabio je vatreno oružje hicem u smjeru pneumatika kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba. Nema ozlijeđenih osoba, dodaju iz policije.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske priveli su u službene prostorije policije dvojicu 22-godišnjaka, oba državljani Moldove, radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“. 

Kombi vozilo francuskih registracijskih oznaka, nasrtaj na policajce

Naime, 9. veljače oko 22 sata nedaleko odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju nezakonitih migracija su s tri službena vozila, uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije, zaustavili i okružili kombi vozilo francuskih registracijskih oznaka zbog osnovane sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Po izlasku policijskih službenika iz vozila te predstavljanju riječju „policija“ i izdavanju zapovjedi vozaču da izađe iz vozila, vozač – prvoosumnjičeni 22-godišnjak je pokrenuo vozilo te prilikom pokušaja bijega vožnjom naprijed-nazad nasrtao na policajce te ugrozio živote policijskih službenika koji su se nalazili oko kombi vozila.

Policajac ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila osumnjičenog

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba te spriječio osumnjičenu osobu u bježanju s vozilom, jedan od policijskih službenika je ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila osumnjičenog. Potom su policijski službenici, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali osumnjičenog vozača te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Prilikom nasrtaja vozilom na policijske službenike i pokušaja bijega, osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova. Drugoosumnjičeni 22-godišnjak se za to vrijeme nalazio u osobnom automobilu francuskih registracijskih oznaka na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva čekajući dolazak kombi vozila kojim je upravljao prvoosumnjičeni.

U kombiju zatečeno više stranih državljana

U kombi vozilu je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda, i kojima je ponuđena liječnička pomoć, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i statusa boravka u Republici Hrvatskoj. Prilikom postupanja, prvoosumnjičeni 22-godišnjak je lakše ozlijeđen (površinske ogrebotine), dok nitko od stranih državljana niti policijskih službenika nije zadobio ozljede.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, stoji u policijskom priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!