U dva dana u Karlovačkoj županiji uhićena šestorica zbog krijumčarenja 46 migranata

22.08.2023.

15:39

Autor: Hina/HRT

Policija je uhitila šestoricu osumnjičenih za krijumčarenje 46 migranata

Policija je uhitila šestoricu osumnjičenih za krijumčarenje 46 migranata

Foto: Miranda Cikotic / Pixsell

Policija je u nedjelju i ponedjeljak u Karlovačkoj županiji uhitila i kazneno prijavila šestoricu osumnjičenih za krijumčarenje 46 migranata koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, doznaje se u karlovačkoj policiji.

U nedjelju ujutro policija je u Karlovcu zaustava automobil švicarskih registracijskih oznaka kojega je vozio 26-godišnjak iz Iraka sa stalnim prebivalištem u Švicarskoj, a u vozilu su zatečena četiri migranta.


Iza podneva kod Cetingrada su zaustavili automobil bosanskohercegovačkih oznaka s 48-godišnjim vozačem iz te zemlje i šest migranata, a ujedno je utvrđeno da vozač uopće nema vozačku dozvolu.


U nedjelju poslijepodne su u Karlovcu u automobilu našičkih registracija kojim je upravljao 42-godišnjak iz Hrvatske pronađena četiri migranta, a doslovno nekoliko minuta poslije je također u Karlovcu u automobilu županjskih registracija koji je vozio 43-godišnjak iz Hrvatske pronašla šest migranata.


Kod Krnjaka, u noći na ponedjeljak, policajci su zaustavili i kontrolirali kombi zagrebačkih registracija kojim je upravljao 29-godišnjak iz Hrvatske s 21 migrantom, a u ponedjeljak poslijepodne kod Vojnića je u automobilu zagrebačkih registracija pronađeno pet migranata. Vozač je u tom slučaju bio 24-godišnjak iz Bosne i Hercegovine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!