21:35 / 12.06.2019.

Autor: I.H./Hina

"Krila Oluje" obilježila 15. obljetnicu okupljanja

-

-

Foto: - / -

Pripremne aktivnosti oko utemeljenja grupe započele su u lipnju 2004., a prvi nastup grupa je imala 23. srpnja 2004. na otvorenju Europskog juniorskog prvenstva u jedrenju u Zadru.
Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" obilježila je u srijedu petnaestu obljetnicu okupljanja prve postave pilota, iz koje je kasnije grupa i službeno utemeljena, na 10. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije "Oluja" 5. kolovoza 2005.

Pripremne aktivnosti oko utemeljenja grupe započele su u lipnju 2004., a prvi nastup grupa je imala 23. srpnja 2004. na otvorenju Europskog juniorskog prvenstva u jedrenju u Zadru. U tom letu sa četiri aviona Pilatus PC-9M letjeli su piloti Miroslav Franjić, Damir Barišić, Diana Doboš i Saša Joković, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Nakon susreta prve i sadašnje postave "Krila Oluje" te zajedničkog leta, pukovnik Miroslav Franjić kazao je kako je ponosan što danas imamo jednu od najboljih akrobatskih grupa na svijetu, sjajne avione i pilote željne učenja, dok je bojnica Diana Doboš, članica prve postave koja je ulaskom u "Krila Oluje" postala treća žena u povijesti koja je letjela u nekoj od svjetskih akrobatskih grupa, sadašnjoj postavi poželjela uspješan rad i što više sigurnih slijetanja.

Čestitku članovima grupe uputili su i zapovjednik i načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnici Krešimir Ražov i Boris Panić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!