Kriminalist Klarić predstavio drugo izdanje knjige "Droga i kriminal"

25.11.2022.

13:36

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Knjiga je prvi put objavljena 2008. godine

Knjiga je prvi put objavljena 2008. godine

Foto: Vijesti / HRT

Hrvatski kriminalist Dubravko Klarić predstavio je drugo izdanje knjige "Droga i kriminal - važni metodički pristupi suzbijanja". Riječ je o dopunjenom izdanju knjige koja je prvi put objavljena 2008. godine. Osim novih primjera, knjiga donosi i kako treba postupiti pri suočavanju sa zlouporabom droge.

- S godinama, s obzirom na dijalektičnost i kriminala, a poglavito tog metodičkog dijela koji se tiče zlouporabe droga, doživio je velike promjene i, naravno, narko scena se mijenja, određeni pristupi se mijenjaju, i, naravno, to je tražilo da se napiše jedan materijal koji je stručno edukativan ne samo za profesionalce, odnosno one koji se bave tom problematikom s pozicije posla, nego će isto tako i široj javnosti biti zanimljiva tematika, rekao je Klarić, magistar kriminalistike i stručnjak za droge.


- Danas je po konceptima nacionalne sigurnosti, pitanje nacionalne sigurnosti, pitanje boljitka, kvalitete života svakog pojedinca. Da bi pojedinac živio bolje i kvalitetnije, treba stvoriti sigurnosnu kulturu koja se upravo odnosi na prepoznavanje obrazaca ponašanja koji dovode osobu da postane žrtva kriminaliteta, pa i zla droge, rekao je predsjednik Strukovne udruge kriminalista Darko Majstorović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!