Kristina Ferko za trovanje antifrizom osuđena na 15 godina zatvora

12.09.2022.

18:21

Autor: M.Š./Hina/HRT

Kristina Ferko

Kristina Ferko

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Na 15 godina zatvora osuđena je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Karlovcu Kristina Ferko (29), koja je antifrizom ulivenim u sok 2020. godine otrovala prijatelja Denisa Matijašića (43).

Zbog činjenice da je kazna zatvora dulja od pet godina osuđena Ferko je iz sudnice, u koju je došla s obrane sa slobode, prepraćena je odmah u zatvor.

Kako je svoju nepravomoćnu presudu obrazložio sudac karlovačkog Županijskom sudu Leon Kovačić, sudsko je vijeće presudilo da je optuženici dokazan pokušaj teškog ubojstva, te da je djelo bilo podmuklo i isplanirano, iako Sudsko vijeće nije tijekom suđenja pronašlo motiv za to.

Ona je u Loviću Prekriškom Matijašića otrovala etilen-glikolom, odnosno koktelom antifriza umiješanog u sok.

Kada mu je pozlilo život mu je spašen, potvrđeno je medicinskim i toksikološkim vještaćenjima, zahvaljujući intenzivnom medicinskom liječenju, uz hemodijalizu i mehanički potpomognutim disanjem.

Obrazlažići to sudac Kovačić je rekao da je život Matijašiću visio o koncu.

Tužiteljstvo je za dokaze imalo SMS komunikaciju žrtve s Ferko, te vještačenja, a obrana nije dokazala da u kritično vrijeme Ferko nije bila s Matijašićem.

U obrazloženju presude sudac Kovačić naveo je kako je kazneno djelo počinjeno na osobito podmukao način, zbog povjerenja koje je prema njoj imao oštećeni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!