Kriza vlasti u Zadru: Na sjednici Gradskog vijeća pao rebalans proračuna

27.10.2021.

23:05

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Zadar

Zadar

Foto: HTV / HRT

Rebalans proračuna grada Zadra za ovu godinu, težak gotovo 15 milijuna kuna, prvi put u povijesti nije podržan na sjednici Gradskog vijeća. Sve je stalo zbog 3 milijuna kuna koje je trebao dobiti Košarkaški klub Zadar, a SDP bi taj novac rasporedio umirovljenicima i djeci slabijeg imovinskog stanja. Na kolegiju s pročelnicima, nakon sjednice, gradonačelnik Dukić nabrojio je projekte i programe čija je provedba time dovedena u pitanje, među kojima je financiranje Ryanairovih letova, ali i Adventa.


- Žalosti što je politiziranje oko KK Zadar danas bilo važnije od socijalnih i obrazovnih programa, programa građenja infrastrukture i započetih EU projekata. Ali sve to na dušu vijećnicima koji su odbili ovaj rebalans, koji bi omogućio više standarde građanima već u ovoj godini jer smo racionalno upravljali proračunom koji je stabilan, rekao je Branko Dukić, zadarski gradonačelnik.

- Daleko od toga da mi ne sav ovaj novac dali umirovljenicima, to je emotivno, pogotovo u ovakva vremena, ali nas dovodite u situaciju da nekom damo, a nekoga srušimo za vijeke vjekova. Imaju još jednu šansu. Grad Zadar i klub imaju još jednu šansu, rekao je Enio Meštrović, potpredsjednik zadarskog Gradskog vijeća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!