13:02 / 17.08.2020.

Autor: Hina/HRT

Krizni Eko stožer pozvao ministra Ćorića na ljetovanje kod Marišćine

Goran Kovacic/PIXSELL/arhiva

Goran Kovacic/PIXSELL/arhiva

Foto: - / PIXSELL

Napisali su i da će ga voditi na "učestale seoske zabave" ispred ulaza u Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina.
Iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina pozvali su ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića "na ljetovanje" u naselje Marčelje, koje je u blizini prvog u Hrvatskoj izgrađenog Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina.

Mještani Marčelja u pismu su ironično poručili ministru kako ne žele da njegov godišnji završi tako brzo i da je zaslužio još malo kvalitetnog aktivnog odmora pa su ga pozvali na sedmodnevno ljetovanje u Marčelje.

Oni će mu, kažu, osigurati smještaj, hranu i zabavu.

- Za zrak ćete se morati nekako sami snaći. To još nismo osigurali, ali imamo ministarsko obećanje da će i to biti uskoro riješeno - poručili su ministru Ćoriću u pismu.

Dodali su da mu na taj način žele izraziti "zahvalnost" što je vrijednost jednog kemijskog elementa, sumporovodika, koji ih truje s Marišćine, spustio ispod granice dnevnog trovanja.

- Da budemo iskreni, želimo Vas podmititi ne bi li nas riješili i onih preostalih 115 deponijskih plinova koji su izmjereni u veljači ove godine na Marišćini, a koji svaku večer pa do jutra ulaze u naše domove - istaknuli su u pismu.

Napisali su i da će ga voditi na "učestale seoske zabave" ispred ulaza u Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina.

- Tamo se svako malo skupe neki zabavljači obučeni u bijele majice s DA-NE natpisima i organiziraju cjelodnevnu obiteljsku zabavu - napisali su aludirajući na njihove prosvjede ispred Županijskog centra za gospodarenje otpadom i poručili da će na Marišćini, zajedno s direktorom tvrtke Ekoplus, ministar Ćorić moći ispričati novinarima da je "ovo malo viška arome" samo zbog toga što se upravo popravlja kazeta 1A.

- Uskoro će Vas zvati obožavatelji i iz okolice Babine Gore, Lučinog Razdolja, Bikarca i ostalih velebnih centara u kojima ćete na silu instalirati zastarjelu tehnologiju, ali pustite njih. Nemojte nikad zaboraviti da smo mi bili prvi eksperiment. Mi Vam to nikada nećemo zaboraviti - poručili su ministru Ćoriću iz Kriznog eko stožera Marišćina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!