11:25 / 16.06.2019.

Autor: D.M./HRT

Krizni eko stožer traži zatvaranje Marišćine

Foto: arhiva, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: arhiva, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukoliko ne provedete presudu Upravnog suda i centar Marišćina nastavi s nelegalnim radom bit ćemo prisiljeni obratiti se pravosudnim institucijama EU-a i EK, poručili su ministru Ćoriću.
Udruga Krizni eko stožer Marišćina zatražila je od ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića da odmah naloži Upravi za inspekcijske poslove da poduzme potrebne radnje za zatvaranje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Centar koji prema presudi Upravnog suda ne posluje u skladu sa zakonskim propisima.

Podsjećaju da je u svibnju presudom Upravnog suda u Rijeci poništeno rješenje o okolišnoj dozvoli, kojim je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike omogućilo puštanje u rad postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada u Marišćini. Budući da je riječ o prvom vraćanju na ponovni postupak, protiv presude nije dopuštena žalba.

- S obzirom na navedeno, centar Marišćina ne može nastaviti rad, jer za svoje poslovanje nema potrebne dozvole, koje su propisane Zakonom o zaštiti okoliša. (...) Ukoliko ne provedete presudu Upravnog suda i centar Marišćina nastavi s nelegalnim radom bit ćemo prisiljeni obratiti se pravosudnim institucijama Europske unije i Europskoj komisiji, poručuju iz Kriznog eko stožera Marišćina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!