Kroz splitsku Zračnu luku prošla tromilijuntna putnica

25.10.2018.

17:50

Autor: V.K./Hina

default error photo
Kroz splitsku Zračnu luku prošla je tromilijuntna putnica, djelatnica splitskog Općinskog suda koja se vraćala sa stručnog usavršavanja, a za nagradu je dobila dvije povratne zrakoplovne karte na međunarodnome letu.
Kroz splitsku Zračnu luku prošao je tromilijuntna putnica, djelatnica splitskog Općinskog suda koja se vraćala sa stručnog usavršavanja, a za nagradu je dobila dvije povratne zrakoplovne karte na međunarodnome letu.

Solinjanka Iva Mrkonjić Ljušanin izjavila je kako se nije nadala da će baš ona biti tromilijuntni putnik i da joj je sve to veliko iznenađenje.

Na stručnom usavršavanju vezanom uz pravnu tematiku u glavnome bugarskom gradu Sofiji bila je s kolegicom, a sretna vijest dočekala ju je prilikom povratka u Split, kad su letjeli preko Frankfurta.

"Poklon ću podijeliti sa svojom kolegicom da nastavim ovu lijepu avanturu koju smo počele u Bugarskoj. Još ne znamo kamo ćemo putovati, ali ima puno destinacija koje možemo obići. Dogovorit ćemo se, možda Barcelona, ali svakako će biti neka od zemalja na Mediteranu", rekla je Mrkonjić Ljušanin.

Direktor splitske Zračne luke Lukša Novak istaknuo je da je to prvi put u povijesti da dočekuju tromilijuntnog putnika, da su u samo dvije godine imali rast od milijun putnika te da su prošle godine imali i dvomilijuntnog putnika.

Dodao je da će završetkom ljetnog reda letenja ove nedjelje dosegnuti cilj koji su imali ove godine.
"Imali smo cilj prijeći broj putnika od tri milijuna i nastaviti kontinuirano s radovima na proširenju i dogradnji putničkog terminala. Ostvarili smo prvi cilj, ali se i drugi ispunjava jer radovi kontinuirano teku. Do kraja godine očekujemo tri milijuna i sto tisuća putnika i rast od deset posto. Taj dvoznamenkasti rast se nastavlja već godinama iako moram priznati da smo u ovoj godini imali izvanrednu sezonu - rast je bio iznad 15 posto, a imamo rast i u posezoni do 15 posto. Očito je da mjere Turističke zajednice o razvijanju prometa i širenju turističke sezone daju rezultate", rekao je direktor Novak.

Već sada, najavio je, gledaju na sljedeću sezonu, u kojoj očekuju rast prometa, a napravili su 70 posto posla na proširenju i dogradnji putničkog terminala.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!