Krpan o ravnopravnosti spolova: Čini mi se da se po tom pitanju Vladi ne žuri

28.01.2023.

14:43

Autor: HRT/R.S.

Sandra Krpan, predsjednica Foruma žena SDP-a

Sandra Krpan, predsjednica Foruma žena SDP-a

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Održana je konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Foruma žena SDP-a. 13 žena ubijeno je u prošloj godini, žrtve su rodno uvjetovanog nasilja. I dalje smo svjedoci koliko je društvo neosjetljivo na rodno uvjetovano nasilje, a velika je odgovornost i na političkim strankama i njihovu stajalištu o tom pitanju, uvodno je istaknuto na sjednici Glavnog odbora.


- Sve ove teme od seksualnog i obiteljskog nasilja preko položaja i diskriminacije žena u obrazovanju i na tržištu rada pa do zastupljenosti žena u javnim politikama, sve su to teme ravnopravnosti spolova i zapravo ključne teme Nacionalnog plana koji je trebao odavno biti donesen. To su ključne teme kojima će se baviti ovaj Forum žena. Čini mi se da se po tom pitanju ovoj Vladi ne žuri, ali nama se u SDP-u žuri, istaknula je Sandra Krpan, predsjednica Foruma žena SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!