Kršenja mjera na Banovini

21:46 / 25.01.2021.

Autor: Hina/HRT

ilustracija

ilustracija

Foto: - / Pixabay

Proteklog je vikenda više građana uhvaćeno na području Sisačko-moslavačke županije u kršenju propisane mjere samoizolacije zbog čega im prijete novčane kazne i do 15 tisuća kuna, izvijestila je policija.

U petak u prijepodnevnim satima, 25-godišnji hrvatski državljanin došao je u zgradu upravnih poslova Policijske uprave iako mu je određena mjera samoizolacije.

Istog dana, na izlaz iz Hrvatske, na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, pješice je došao 73-godišnji bosanskohercegovački državljanin, dok je u subotu na isti granični prijelaz stiglo osobno vozilo bosanskohercegovačkih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji državljanin BiH.

Izvršenim graničnim kontrolama je utvrđeno da nisu tranzitirali kroz Republiku Hrvatsku niti su posjedovali negativan PCR test, već su kratkotrajno boravili na području Hrvatske.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, svima je izdan prekršajni nalog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!