15:25 / 07.02.2019.

Autor: M.Š./HRT

Krstičević: Avion može biti samo onaj koji si možemo priuštiti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je još jednom nabavu višenamjenskog borbenog zrakoplova.
Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je još jednom nabavu višenamjenskog borbenog zrakoplova.

- Vlada odbija navode iz SDP-ove interpelacije

Podsjetimo, Vlada je odbacila SDP-ovu interpelaciju o povjerenju Vladi, vezano uz posao nabave F-16 od Izraelaca.

- Hrvatskoj je potreban borbeni avion, a premijer je također rekao da je Vlada čvrsto zainteresirana da Hrvatska ima tu sposobnost. Idemo korak po korak. Prvo saborska rasprava, interpelacija, radimo temeljitu analizu procesa. Kad napravimo temeljitu analizu, pristupit ćemo izboru, poručio je Krstičević ponovivši da Hrvatska nije odgovorna zbog propalog posla s Izraelcima.

Što se tiče ljudi koji će raditi u novom procesu, nakon što je najavljeno da će više ministarstava u tome sudjelovati, Krstičević kaže:

- I u ovom smo poslu koristili druga ministarstva. Ovo je složena priča, trebamo uključiti sve ono što Hrvatska ima da dođemo do cilja. Pozdravljam da u drugom koraku napravimo iskorak kako bismo došli do cilja, rekao je ministar obrane.

Na pitanje stoji li i dalje pri stavu da se kupe novi F-16, Krstičević kaže da prvo treba napraviti analizu te da postoji odgovornost za porezne obveznike.

- Želim najbolje za Hrvatsku, a avion može biti samo onaj koji si možemo priuštiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!