17:32 / 02.09.2019.

Autor: HRT

Krstičević i Šundov primili vojnika ozlijeđenog u Afganistanu

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Riječ je o pripadniku 10. hrvatskog kontingenta NATO misije u Afganistanu, koji je bio ozlijeđen prilikom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu 24. srpnja.
Ministar obrane Damir Krstićević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov u Ministarstvu obrane primili su vojnika koji je 24. srpnja bio ranjen u terorističkom napadu na hrvatske pripadnike 10. kontingenta NATO misije u Afganistanu, kada je jedan hrvatski vojnik poginuo. 

MORH je priopćio da su ministar Krstičević i general Šundov izrazili zadovoljstvo zbog uspješnog oporavka tog ozlijeđenog pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, koji se u kolovozu vratio u Hrvatsku, zahvalivši mu na doprinosu u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu.

- Hvala ti na profesionalnosti i predanosti vojničkom pozivu, koju si pokazao i svojim sudjelovanjem u ovoj misiji potpore miru. Nadam se da ćeš ubrzo ponovno biti u redovima Hrvatske vojske, koja je uvijek uz tebe, kao i uz sve naše pripadnike, poručio je ministar vojniku, koji mu je zahvalio na potpori.

Riječ je o pripadniku 10. hrvatskog kontingenta NATO misije u Afganistanu, koji je bio ozlijeđen prilikom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu 24. srpnja, kada je 27-godišnji hrvatski vojnik Josip Briški poginuo, a dvojica su teško ranjena. U MORH-u navode kako se drugi ozlijeđeni hrvatski vojnik uspješno oporavlja u američkoj vojnoj bolnici u Njemačkoj, kojega su Krstičević i Šundov nedavno također posjetili. Očekuje se njegov skori povratak u Hrvatsku, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!